Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2006 10:10 - В седмицата на Великден ще се случи ли чудото?
Автор: mirianam Категория: Забавление   
Прочетен: 574 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Колкото и да ни е странно и да се възприемаме като напредничава нация, голяма част от нещата в телевизионния ни ефир са безвъзвратно остарели или неактуални. Продукции, чиито премиери са били преди повече от пет до шест сезона по света, ни се представят като нещо ново и много модерно, а част от тях са с доста съмнително качество. А повода ми да споделя мнение е новото ток шоу, чиято премиера ще видим в понеделник вечерта – при това в абсолютния прайм тайм! Или иначе казано, „На твое място” с Евелина Павлова. 

Не, че чак толкова обичам гърци, но все пак се радвам на факта, че техните представители в България – един достоен екип – правят телевизия за хората. Популярната, американизирана медия в националния ни телевизионен ефир не може да се опита да се съревновава вече с тях по отношение на програмна схема, тематика на предаванията и колкото и да е странно – рейтинг (това, което казват TV Plan май е много далеч от истината. Замислете се дали сред вашите познати или познатите на вашите познати, някой е оборудван с мистериозното устройство, което отчита безумния рейтинг на „Шоуто на Слави”).

Анонса на неизлъченото все още предаване ме накара в неделната сутрин да скокна от кревата и да споделя видяното и идеята като цяло. Страхотно студио (явно студиото на „Стани богат,” но какво от това) и присъствие на Глория като гост плюс добре познатите Виолета, като част от публиката, и Евелина Павлова, като водеща… или може би първото истинско ток шоу в нашия така мил и свиден роден ефир. Подобни предавания се експлоатират от години от чуждите медии и беше странно, че точно такава продукция не се беше появила в България. Фактът, че българите обичаме клюките и подробностите от личния живот на ближните си, неминуемо се доказва от опитите на жълтата преса. Е, или е имало нещо, на което е бил лепнат етикета „ток шоу,” но то е имало малко общо с представите за жанра, например далечното ни вече музикално ток шоу „Контрапункти,” унасящото в сън публиката си „Искрено и лично,” и проблясъка „Ах, тези муцуни.”

Искрено се надявам Евелина, която аз страшно много харесвам като журналист, да стане българската Опра Уинфри или поне Андрей Малахов (двамата са популярни водещи на ток шоута – първата в САЩ, втория в Русия) и България да получи своето ток шоу. Така поне ще се потвърждава, че голяма част от простотиите, изписани в българските псевдо-таблоиди, не е вярна. Дано гостите на Евелина са достатъчно откровени, а тя – достатъчно настойчива в преследването на отговори. Дано най-накрая избягаме от онази тягава сладникава атмосфера, създадена от съзвездието водещи от женски пол по родните телевизии (прекалено сериозната напоследък Гала и свръх-усмихнатата Марта) и наистина имаме възможността да се накефим поне за един час на нещо качествено и интересно.

Евелина ми изглежда като истинска бойна мадама, както аз обичам да наричам борбените интелигентни жени, и си мисля, че няма да ме разочарова. Хубаво е, когато виждаш, че нещо се променя – даже и в такова миниатюрно измерение като телевизионния ефир. Сега само остава да се надяваме чудото да не е за три дни.



Тагове:   великден,   чудото,


Гласувай:
0



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mirianam
Категория: Забавление
Прочетен: 13071
Постинги: 3
Коментари: 9
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031